Επιπλέον όρους στις άδειες εξόδου μελετά η κυβέρνηση - Free Sunday
Επιπλέον όρους στις άδειες εξόδου μελετά η κυβέρνηση

Επιπλέον όρους στις άδειες εξόδου μελετά η κυβέρνηση

Αυστηρότερους κανόνες στην διαχείριση των αδειών εξόδου σχεδιάζει η κυβερνηση μετά την καταχρηση που παρατηρήθηκε σε περιπτώσεις όπως η παραλία της Θεσσαλονίκης αλλά και τις ουρές χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις έξω από τράπεζες.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε τις σκέψεις να τεθεί χρονικό όριο στις εξόδους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα».

Σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει να υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο από την ώρα της αποστολής του μηνύματος για την επιστροφή του πολίτη.Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο της κυβέρνησης, περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033.

Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται πως θα περιορίσει και τις άσκοπες μετακινήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδας, καθώς η εφαρμογή του θα καταργήσει τη γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που συντάχθηκε, όπως στο sms.

«Η υπερβολική χρήση από τους λίγους, θα κάνει τους πολλούς να μην έχουν αυτή τη δυνατότητα», είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορωνοίο που φαίνεται πως αποδίδουν. «Σε εμάς επαφίεται να συνεχιστεί το καλό αποτέλεσμα, οι εξαιρέσεις απομονώνονται, τα πρόστιμα επιβάλλονται», τόνισε ο κος Πέτσας.

Σημερα με εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ άνδρες της ΔΙΑΣ μεταβαίνουν έξω από τις τράπεζες για να βάζουν τον κόσμο σε αποστάσεις.  Ήδη η κατάσταση σε ορισμένα υποκαταστήματα, όπως αυτό στον Πειραιά, είναι καλύτερη, με τους αστυνομικούς να βάζουν σε τάξη τον κόσμο. 

Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν βγει από τα γραφεία και βρίσκονται στο δρόμο για την επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως και αστυνομικοί που ασχολούνται με την καταπολέμηση του εγκλήματος που λόγω του κορωνοϊού είναι ανύπαρκτο επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.