Και δεύτερος επιβαίνων στο Ελ.Βενιζέλος στο νοσοκομείο με κορωνοϊό - Free Sunday
Και δεύτερος επιβαίνων στο Ελ.Βενιζέλος στο νοσοκομείο με κορωνοϊό

Και δεύτερος επιβαίνων στο Ελ.Βενιζέλος στο νοσοκομείο με κορωνοϊό

Στο Νοσοκομείο «Αττικόν», μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης, ένας 34χρόνος Ινδονήσιος, μέλος του πληρώματος του πλοίου «Ελ.Βενιζέλος» , ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό.

Πρόκειται για τον δεύτερο επιβαίνοντα του σκάφους, μετά από έναν 72χρονο Ελβετό, ο οποίος μεταφέρθηκε για νοσηλεία πριν τρείς ημέρες

Το πλοίο παραμένει σε αγκυροβόλιο ανοικτά του λιμανιού του Πειραιά από τις 21 Μαρτίου και ο 34χρονος ινδονήσιος παρελήφθη από σκάφος του Λιμενικού, αποβιβάστηκε στη μαρίνα της Ζέας και εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Μέχρι στιγμής δεν έχι αποφασιστεί αν το πλοίο θα δέσει στο λιμάνι ή θα αποπλεύσει καθώς μετά από έλεγχο που έγινε σε 28 μέλη του πλοίου τα οποία προφανώς παρουσίαζαν τα συμπτώματα, εντοπίστηκαν 20 κρούσματα. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα δείγματα από τα υπόλοιπα 363 μέλη του πληρώματος που πήραν χθες κλιμάκια του ΕΟΔΥ.


Οι άνδρες του Λιμενικού που προσεγγίζουν το πλοίο λαμβάνουν όλα τα προστατευτικά μέτρα φορώντας ειδικές στολές.


Το πλοίο είχε καταπλεύσει στο Τσεσμέ της Τουρκίας και οι αρχές ενημέρωσαν τον πλοίαρχο ότι θα επιτρέψουν την αποβίβαση μόνο των Τούρκων. Ο πλοίαρχος αρνήθηκε να κατεβάσει τους Τούρκους μέλη του πληρώματος. και άλλαξε ρότα για το λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είχε ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες για για να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο στην Ισπανία ενώ μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπολοιου της Royal Caribbean. Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο πήρε τη ρότα της επιστροφής.Στην επίσημη ενημέρωση έγινε λόγος για κρουαζιερόπλοιο και στην Ακτή Μιαούλη ψάχνουν να βρουν αν το επιβατηγό-οχηματαγωγό δηλώθηκε σαν κρουαζιερόπλοιο και αν ναι για ποιούς λόγους ή έγινε κάποια ασυνεννοησία.Το πλοίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου, έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων, ενώ τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται.Από τα 383 μέλη πληρώματος 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ειδικότερα 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.