Χαλάει από σήμερα ο καιρός - Free Sunday
Χαλάει από σήμερα ο καιρός

Χαλάει από σήμερα ο καιρός

Πιο αναλυτικά από τα παραπάνω φαινόμενα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά και η Θεσσαλία. 

Για την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης). Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο 4-6 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς 3-4 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία. 

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.  Στην ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς βροχές στο βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 3-5 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία. 

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά όπου τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και λίγες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο 4-6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές 3-5 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.