Σε καραντίνα και η δομή προσφύγων της Μαλακάσας μετά τον εντοπισμό κρούσματος - Free Sunday
Σε καραντίνα και η δομή προσφύγων της Μαλακάσας μετά τον εντοπισμό κρούσματος

Σε καραντίνα και η δομή προσφύγων της Μαλακάσας μετά τον εντοπισμό κρούσματος

Σε καραντίνα για 14 ημέρες τέθηκε από σήμερα το πρωί η «παλαιά δομή φιλοξενίας» στην Μαλακάσα μετά την διαπίστωση κρούσματος του ιού COVID 19 σε φιλοξενούμενο της δομής.

Πρόκειται για 53χρονο Αφγανικής καταγωγής, ο οποίος διέμενε σε οικίσκο της δομής με την οικογένεια του και έχει υποκείμενο νόσημα.

Χθες το απόγευμα προσήλθε στο ιατρείο της δομής με συμπτώματα του ιού COVID 19 και μετά την εξέταση του από το ιατρικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αποφασίσθηκε η άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε γενικό νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο και διαπιστώθηκε μετά τον εργαστηριακό έλεγχο που του έγινε, η προσβολή του από τον ιό COVID 19.Ο ασθενής βρίσκεται υπό πλήρη ιατρική παρακολούθηση.Πρόκειται για τη δεύτερη δομή μεταναστών που μπαίνει σε καραντίνα καθώς είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα το κλείσιμο της δομής της Ριτσώνας μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού.Ο υπουργός Ματανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο MEGA είπε:

«Υπάρχει από το πρωί αστυνομία έξω από τη δομή, ενώ σε λίγο θα καταφθάσει και ιατρικό προσωπικό από τον ΕΟΔΥ για να γίνει ιχνιλάτηση των επαφών του κρούσματος. Θα εφαρμόσουμε ότι και στην Ριτσώνα, Για 14 μέρες η δομή θα παραμέινει κλειστή. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο δομών είναι ότι βρίσκονται κοντά στην Αθήνα. Δεν είναι απομονωμένες δομές. Ενώ υπάρχει δυσκολία στην τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας. Η δυσκολία είναι μεγαλύτερη στο να απομονώσεις μέσα σε μια δομή την επικοινωνία, υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση μέσα στον χώρο».