Ουρές στα διόδια δημιουργούν οι αυστηροί έλεγχοι για την αποτροπή εξόδων για το Πάσχα - Free Sunday
Ουρές στα διόδια δημιουργούν οι αυστηροί έλεγχοι για την αποτροπή εξόδων για το Πάσχα

Ουρές στα διόδια δημιουργούν οι αυστηροί έλεγχοι για την αποτροπή εξόδων για το Πάσχα

Αυστηρούς ελέγχους απο την αστυνομία, προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για την αποτροπή εξόδου από τα αστικά κέντρα στην επαρχία για τις γιορτές του Πάσχα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Σπυρίδων Λάσκος.

Ο κ.Λάσκος είπε οτι «η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής διενεργεί συστηματικούς ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο, ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση ενόψει των εορτών του Πάσχα» και κάλεσε τους «πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις, τα μέτρα είναι για το καλό τους, αλλά και για το καλό όλων μας».

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε περίπου 4.300 ελέγχους οδηγών που πραγματοποιήθηκαν από τς 6 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι χθες  Πέμπτη, βεβαιώθηκαν 128 παραβάσεις και τα ανάλογα πρόστιμα ενώ οι οδηγοί υποχρεώθηκαν σε αναστροφή και επιστροφή στη βάση τους.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται από το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, περιλαμβάνουν μπλόκα στα διόδια, όπου σήμερα δημιουργήθηκαν ουρές, αλλά και σε όλο το οδικό δίκτυο της περιφέρειας και επιτήρηση από αέρος, με drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες.

Αυστηροί έλεγχοι θα διενεργούνται ταυτόχρονα στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, αλλά και των ΚΤΕΛ, ενώ το Λιμενικό θα ελέγχει όλους ανεξαιρέτως τους πορθμειακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θα υπάρχουν και συνεχείς περιπολίες, τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα όσο και σε μικρότερες πόλεις, καθώς και σε χωριά για την αποτροπή τυχόν συγκεντρώσεων πολιτών, ειδικά την Κυριακή του Πάσχα.

Από τα αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και ΚΤΕΛ της χώρας, θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων προς τη φερόμενη, βάση της Ε1, δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.

Από τις απαγορεύσεις εξαιρούνται

  • τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,
  • το νοσηλευτικό προσωπικό,
  • το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,
  • το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών  του κράτους.

Για άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας:

  • το πρόστιμο διπλασιάζεται στα 300 ευρώ,
  • αφαιρούνται οι πινακίδες των παραβατών για 60 ημέρες
  • το όχημα θα επιστρέφει στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε.