Κλειστά τα σχολεία μέχρι και τις 10 Μαΐου - Free Sunday
Κλειστά τα σχολεία μέχρι και τις 10 Μαΐου

Κλειστά τα σχολεία μέχρι και τις 10 Μαΐου

Δεκτή αναμένεται να γίνει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η παράταση της αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών έως τις 10 Μαΐου την οποία εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.Η κοινή υπουργική απόφαση που θα προβλέπει το κλείσιμο των σχολείων μέχρι την ημερομηνία αυτή αναμένεται μέσα στην ημέρα.

Η απόφαση αφορά παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια.

Η προηγούμενη ΚΥΑ  για τα κλειστά σχολεία ίσχυε μέχρι σήμερα, 10 Απριλίου.

Νωρίτερα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ότι το υπουργείο Παιδείας εξετάζει σοβαρά το σενάριο να μην πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις.Όσον αφορά το πώς θα βαθμολογηθούν οι μαθητές η υφυπουργός Παιδείας παρέπεμψε στους υπευθύνους των τάξεων λέγοντας ότι «αυτοί γνωρίζουν τα παιδιά».

Ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Δημοτικό) σημείωσε ότι «πρέπει να καλυφθούν ενότητες που είναι σημαντικές σε γλώσσα και μαθηματικά για να πάνε στην επόμενη χρονιά».Παράλληα διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει ένδειξη ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων όλα όμως εξαρτώνται από το επόμενο χρονικό διάστημα» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «επέκτασης της σχολικής χρονιάς πέραν της 15ης Ιουνίου».