Στη Θάσο ο Τσίπρας για την φωτιά - Free Sunday
Στη Θάσο ο Τσίπρας για την φωτιά

Στη Θάσο ο Τσίπρας για την φωτιά

Στη Θάσο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να ενημερωθεί για την επιχείρηση κατάσβεσης της πολύ ισχυρής φωτιάς που καίει από το Σάββατο το νησί. 

Όπως ανακοινώθηκε χθς το βράδυ από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά. 

Η αντιμετώπιση της φωτιάς, που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου, είναι πολύ δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη και η πρόσβαση σε πολλά χωριά λόγω πυκνού καπνού. 

Το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και από χθες έχουν εκκενωθεί τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου σε πάρα πολλές περιοχές έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δέκα σπίτια καμένα στο Μικρό και τρία στο Μεγάλο Καζαβίτι αλλά και για καταστροφές σε ξενοδοχειακές μονάδες στο νότιο τμήμα του νησιού.

Στο νησί επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 15 εθελοντές και 36 στρατιώτες, με 11 οχήματα από δήμους ενώ ρίψεις νερού κάνουν επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.