Μάχη κόντρα στον κορωνοϊο στο "Σωτηρία" για 10 ηλικιωμένους και στο Ιπποκράτειο για τρία βρέφη - Free Sunday
Μάχη κόντρα στον κορωνοϊο στο "Σωτηρία" για 10 ηλικιωμένους και στο Ιπποκράτειο για τρία βρέφη

Μάχη κόντρα στον κορωνοϊο στο "Σωτηρία" για 10 ηλικιωμένους και στο Ιπποκράτειο για τρία βρέφη

Στο νοσοκομείο αναφορας για τον κορωνοϊό, Σωτηρία, διακομίστηκαν αργά χθες το βράδυ 10 ηλικιωμένοι που έμεναν στη Μονάδα Φύλαξης Ηλικιωμένων «Ευ ζην», στη Νέα Μάκρη Αττικής, και δύο εργαζόμενοι της Μονάδας, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί σε Covid-19 μετά από έλεγχο του ΕΟΔΥ..

Πρόκειται για ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, και λόγω ηλικίας και λόγω χρονίων προβλημάτων υγείας ενώ η Μονάδα τέθηκε σε καραντίνα λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου που βρέθηκε και καθώς δεν αποκλείεται η μετάδοση του ιού στους περισσότερους από τους ηλικιωμένους που έμεναν και συγχρωτίζονταν στον συγκεκριμένο χώρο.

Η Μονάδα  στη Νέα Μάκρη με 122 άτομα φιλοξενούμενους και προσωπικό, είχε μπει στο μικροσκόπιο των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών μετά τον εντοπισμό εργαζόμενου ο οποίος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΠΕΜΦΗ), σε αυτές τις περίπου 300 νόμιμα λειτουργούσες Μονάδες. μισές είναι μη κερδοσκοπικές υπό την εποπτεία της Εκκλησίας και άλλες που λειτουργούν από ιδιώτες, φιλοξενούνται περίπου 25.000 άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 χρόνων ενώ άλλοι τόσοι απασχολούνται στις δομές αυτές.

Από χθες στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται τρία βρέφη τα οποία βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για βρέφος 15 μηνών από τον οικισμό Ρομά στην περιοχή Δροσερό της Ξάνθης, εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό που φέρεται να έχει και υποκείμενο νόσημα και νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο και δύο ακόμα βρέφη 3,5 και 9 μηνών.

Το πρώτο δείγμα του 15μηνου βρεφους είχε βρεθεί αρνητικό ενώ το δεύτερο βγήκε θετικό.

Στο Ιπποκράτειο επικρατεί ανησυχία καθώς υπάρχει επιμόλυνση τριών κλινικών από κρούσματα. Έχουν εκκενωθεί και γίνεται απολύμανση ενώ σε καραντίνα είναι ασθενείς και προσωπικό που τυχόν εκτέθηκαν.


Οι Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, συνεχίζουν για τρίτη ημέρα την καραντίνα, ενώ στοχευμένοι διαγνωστικοί έλεγχοι ξεκινούν και σε άλλους τέσσερις πολυπληθείς οικισμούς Ρομά στο Κιλελέρ, τον Τύρναβο, τους Σοφάδες και τα Φάρσαλα.