Η κακοκαιρία επέστρεψε στη Δυτική Ελλάδα... - Free Sunday
Η κακοκαιρία επέστρεψε στη Δυτική Ελλάδα...

Η κακοκαιρία επέστρεψε στη Δυτική Ελλάδα...

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας από την καταρρακτώδη βροχή. Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για πτώσεις δέντρων σε Πάτρα, Πύργο, Αίγιο, Αμαλιάδα, Ναύπακτο και Αγρίνιο. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην Πάτρα από τις 6:30 έως και τις 7 το πρωί, προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές της πόλης, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις δέντρα και κλαδιά έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Ρουμελιώτης, κλιμάκια πυροσβεστών επενέβησαν σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, ώστε να απομακρυνθούν τα κομμένα δέντρα, να ανοίξουν δρόμοι και να απεγκλωβιστούν αυτοκίνητα.

Επίσης, πτώσεις δέντρων καταγράφηκαν και σε γειτονικές περιοχές της Πάτρας, όπως στην Παραλία, ενώ λόγω των ανέμων προκλήθηκαν ζημιές σε τραπεζοκαθίματα και ομπρέλες, που βρίσκονταν σε πλατείες. Ακόμη, σε μία περίπτωση έσπασε υαλοπίνακας καταστήματος.

Οι ισχυροί άνεμοι έπληξαν και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική υπηρεσία να δεχθεί περίπου 40 κλήσεις για κοπές δέντρων στον Πύργο, στην Αμαλιάδα, στο Αίγιο και στην Ναύπακτο.