Συμμορίες κακοποιών ζούσαν στη φοιτητική εστία του ΕΜΠ - Free Sunday
Συμμορίες κακοποιών ζούσαν στη φοιτητική εστία του ΕΜΠ
Motionteam / Eurokinissi

Συμμορίες κακοποιών ζούσαν στη φοιτητική εστία του ΕΜΠ

Σπείρες αλλοδαπών που συνδέεται με κλοπές, ληστείες και ναρκωτικά εντοπίστηκαν να διαμένουν στη φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου, από όπου μάλιστα αφαιρούσαν εργαστηριακό εξοπλισμό μεγάλης αξίας.

Οι τρεις τελευταίοι όροφοι της εστίας, στους οποίους φέρεται να μην είχαν πρόσβαση οι πρυτανικές αρχές, ήταν κατειλημμένοι εδώ και χρόνια από «περισσότερους από 150» αντεξουσιαστές και αλλοδαπούς, αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Τέσσερα δωμάτια φέρονται να φιλοξενούσαν εδώ και μια δεκαετία δύο Αλβανούς που εμπλέκονται σε κλοπές υλικού από το ΕΜΠ αλλά και ληστείες. Ο ένας ήταν σεσημασμένος, ο δεύτερος συγγενής του Αλβανού κακοποιού Τίτο, ο οποίος αναζητείται ως δραπέτης.

Ακόμα δύο Έλληνες και δύο Αλβανοί φέρονται να συμμετείχαν σε δεύτερη σπείρα που χρησιμοποιούσε την εστία ως ορμητήριο για διακίνηση ναρκωτικών στην Πολυτεχνειούπολη.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η αλλαγή της νομοθεσίας για το άσυλο διευκόλυνε τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι να αποδοθούν σε χρήση οι κατειλημμένο χώροι.