Η "κανονικότητα" των εμπρησμών ΙΧ και ΑΤΜ επανήλθε - Free Sunday
Η "κανονικότητα" των εμπρησμών ΙΧ και ΑΤΜ επανήλθε

Η "κανονικότητα" των εμπρησμών ΙΧ και ΑΤΜ επανήλθε

Οχήματα εταιρειών ταχυμεταφορών, βαν σούπερ μάρκετ και ΑΤΜ ήταν ο στόχος των αγνώστων που χτύπησαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι επιθέσεις στην Αθήνα από τις οποίες καταστράφηκαν 13 αυτοκίνητα και τρία ΑΤΜ πραγματοποιήθηκαν μετά τις 2 τα ξημερώματα και μέσα σε λίγα λεπτά, σε Παγκράτι, Πετράλωνα, Κυψέλη, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη και Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική:

  • Στο Νέο Κόσμο, έβαλαν φωτιά σε 3 οχήματα εταιρείας ταχυμεταφορών, που ήταν σταθμευμένα στην οδό Καλλιρρόης και στη συνέχεια η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε άλλα 2 αυτοκίνητα.
  • Στο Παγκράτι, έκαψαν δύο Ι.Χ αυτοκίνητα, στη συμβολή των οδών Φρύνης και Ηλιάδου.
  • Στη Νέα Σμύρνη, όπου πυρπόλησαν 2 οχήματα εταιρείας ταχυμεταφορών, στη συμβολή της Σταδίου με την Ελ.Βενιζέλου, 1 ΑΤΜ στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την οδό Αιγαίου και 1 ακόμη ΑΤΜ στη συμβολή της οδού Παλαιολόγου με την Ομήρου.
  • Στο Γαλάτσι έβαλαν φωτιά σε 2 οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Αμυκλών.
  • Στην Κυψέλη, στην οδό Βελβεντού όπου έκαψαν βαν σούπερ μάρκετ.
  • Στο Χαλάνδρι, στην οδό Κώστα Βάρναλη πυρπόλησαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Μετά το μπαράζ των εμπρησμών αστυνομικοί πραγματοποίησαν συνολικά 40 προσαγωγές χωρίς να υπάρχει πληροφορία αν κάποια από αυτές μετατράπηκε σε σύλληψη.Την κατάσβεση των πυρκαγιών που έβαλαν άγνωστοι ανέλαβαν συνολικά 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Στη Θεσσαλονίκη, ζημιές σε τουλάχιστον επτά αυτοκίνητα άφησαν πίσω τους οι περισσότεροι από 150 αντεξουσιαστές που συμμετείχαν σε καταδρομική επίθεση λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του τουρκικού προξενείου.

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ και γκαζάκια σε αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Οι αναρχικοί είχαν στα χέρια τους και εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από μια φιάλη με εύφλεκτο υγρό και ένα γκαζάκι αερίου (το οποίο εκρήγνυται με τη φωτιά), καθώς και μια κροτίδα μεγάλου μεγέθους η οποία πυροδοτεί το εύφλεκτο υγρό και το γκαζάκι.

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δέκα προσαγωγές, ωστόσο οι προσαχθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, καθώς κατά την εξέτασή τους δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο εναντίον τους, ενώ οι έρευνες για τους δράστες συνεχίζονται από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας.