Καταγγελίες από ALPHA για το αδιάβλητο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες - Free Sunday
Καταγγελίες από ALPHA για το αδιάβλητο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Καταγγελίες από ALPHA για το αδιάβλητο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Λαζαράτου, που προκύπτουν από την μελέτη του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, 48 άνθρωποι μπήκαν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης την ημέρα του διαγωνισμού, χωρίς να ελεγχθούν.

Όπως εξήγησε, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, «χτυπούσε κόκκινο» στο σύστημα ελέγχου και κανένας δεν τους έκανε έλεγχο. Ακόμα όπως προκύπτει, δεν γινόταν κανείς έλεγχος στο τι προμήθευαν τα catering τους υποψηφίους.

Ανάμεσα σε εκείνους που πέρασαν, σύμφωνα με τον κ. Λαζαράτο, ήταν αρχηγοί αλλά και μέλη αποστολών των αντιπροσωπειών των καναλιών αλλά και υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας και μέλη της επιτροπής για τις άδειες.

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο των τηλεοπτικών σταθμών, στις κάμερες καταγράφεται ο επικεφαλής αποστολής ενός υπερθεματιστή μαζί με αστυνομικό να μπαίνουν μαζί στην τουαλέτα.

«Καλώ την εισαγγελική αρχή να παρέμβει άμεσα και αυτεπαγγέλτως. Στάλθηκε επιστολή και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πρωτοβουλίες.