Η υψηλή προσέλευση στα δημοτικά διέψευσε τις δημοσκοπήσεις - Free Sunday
Η υψηλή προσέλευση στα δημοτικά διέψευσε τις δημοσκοπήσεις

Η υψηλή προσέλευση στα δημοτικά διέψευσε τις δημοσκοπήσεις

Ξεπέρασε και το 80% η προσέλευση των μαθητών στα δημοτικά σχολεία, αν και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, 7 στους 10 γονείς είχαν δηλώσει ότι δεν θέλουν να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία.Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, το 80% των μαθητων των δημοτικών σχολείων επέστρεψαν στα θρανία και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι αυτή ανέρχεται πλέον σε ποσοστό μεγαλύτερο του 81% και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την «εξαιρετική τήρηση» των μέτρων προστασίας, την οποία απέδωσε στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Υπάρχει διαρκής ενσωμάτωση και καταγράφεται σχετική αύξηση σε σχέση με τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων που το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 80%» είπε η υπουργός, η οποία προσέθεσε ότι σε πρώτη φάση δόθηκε μεγάλη σημασία στην άρτια λειτουργία του πρωινού τμήματος των δημοτικών και στις άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς -τόσο στον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα- για να μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου ωραρίου και να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους νωρίτερα από το σχολείο.

Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει μετά την 1η Σεπτεμβρίου και μάλλον την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου. Το υπουργείο εξετάζει την εφαρμογή και τον Σεπτέμβριο όλων των μέτρων που ισχύουν τώρα στα σχολεία, και την εκ περιτροπής διδασκαλία Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Τρίτη-Πέμπτη και αντίστροφα. Ανοιχτό πάντως είναι το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία μέσα στο επόμενο διάστημα.