Aιωνόβιες ελιές από την Αχαΐα μεταφυτεύτηκαν στην Ιερά Οδό - Free Sunday
Aιωνόβιες ελιές από την Αχαΐα μεταφυτεύτηκαν στην Ιερά Οδό

Aιωνόβιες ελιές από την Αχαΐα μεταφυτεύτηκαν στην Ιερά Οδό

Δεκάδες ελιές, ορισμένες εκ των οποίων είναι αιωνόβιες, φυτεύει από σήμερα στα παρτέρια της Ιεράς Οδού, ο Δήμος Αθηναίων, συμμετέχοντας με έμπρακτο τρόπο στο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Τα δένδρα μεταφέρθηκαν με την βοήθεια της «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.» από την περιοχή της Ακράτας, όπου πραγματοποιεί εργασίες και τα περισσότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έχουν ηλικία από 40 ως 60 χρόνια. Συνολικά 30 μεγάλες εντυπωσιακές ελιές φυτεύονται σε παρτέρια της Ιεράς Οδού, ενώ θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, φυτεύσεις και στη νησίδα του δρόμου. Στόχος του δήμου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι να μεταφυτευτούν περίπου 100 μεγάλες ελιές και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα ενώ συνολικά σε ολόκληρη την πόλη αναμένεται να έχουν φυτευτεί περισσότερα από 2.000 δέντρα εμπλουτίζοντας σημαντικά το πράσινο που τόσο ανάγκη έχουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αθήνας.

Επίσης για τη σημερινή Ημέρα του Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου», συνεργεία των εταιριών «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ», «HUSQVARNA» και «ΒΙΟΛΙΑΠ ΑΤΕΒΕ» περιποιήθηκαν ένα μέρος των χώρων πρασίνου στο Πάρκο της Ακαδημία Πλάτωνος .

«Στόχος μας είναι να κάνουμε κάθε μέρα στην Αθήνα, γιορτή για το περιβάλλον. Δεν είναι ευχή. Είναι καθημερινή προσπάθεια να γίνει η πρωτεύουσα φιλική προς το περιβάλλον με κάθε τρόπο, στην καθημερινότητά της», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Αυτό κάνουμε με τον Μεγάλο Περίπατο και την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου. Αυτό κάνουμε με την πραγματική ανακύκλωση που έχει ξεκινήσει, αλλά και με την καθημερινή φροντίδα του πράσινου της πόλης. Χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν σε αυτή την προσπάθεια, φορείς, επιχειρήσεις, πολίτες, είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν».