Οι πρόσφυγες διέσχισαν το Αιγαίο και έφτασαν στη Μήλο! - Free Sunday
Οι πρόσφυγες διέσχισαν το Αιγαίο και έφτασαν στη Μήλο!

Οι πρόσφυγες διέσχισαν το Αιγαίο και έφτασαν στη Μήλο!

Άλλοι 500 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν τις τελευταίες πέντε μέρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα στη Λέσβο έφθασαν 86 άτομα, στη Χίο 114 και στη Σάμο 299 και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.323, στη Χίο 4.186 και στη Σάμο 1.595.

Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 11.104.

Το νέο στοιχείο είναι ότι χθες έφτασαν 114  πρόσφυγες στη Μήλο, όπου, όπως αναφέρει ο ιστότοπος http://milosvoice.gr, έχει στηθεί μία ολόκληρη επιχείριση στο Κέντρο Υγείας για την παροχή βοήθειας.

Σύμφωνα  με τον ιστότοπο, ο λιμενάρχης της Μήλου, μετα από πολύωρη έρευνα ανάκριση αποφάσισε την κράτηση δύο Μολδαβών οι οποίοι φέρονται ως οι διακινητές.

Από τις πρώτες ώρες της άφιξής τους στη Μήλο οι 114 μετανάστες ”απολαμβάνουν” την ανθρωπιά και την φιλοξενία των κατοίκων του νησιού. Ιδιαίτερη φροντίδα υπάρχει για τα βρέφη και τα νήπια . Υπάλληλοι από το Επαρχείο με παρέμβαση του Επάρχου Μήλου κ. Νίκου Βενάκη τους πρόσφεραν νερό και γάλα. 


Παράλληλα οι γιατροί του Κ.Υγείας Μήλου και το νοσηλευτικό προσωπικό τέθηκαν σε ετοιμότητα και εξετάζουν μικρούς και μεγάλους. Η καταγραφή των μεταναστών ίσως ολοκληρωθεί τις πρώτες βραδυνές ώρες σήμερα. Οι εθνικότητες των μεταναστών που αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Αδάμαντα στη Μήλο είναι Σύριοι, Αφγανοί, Ιρακινοί, Πακιστανοί και κ.α.