Αρχίζουν τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου στο Σύνταγμα - Free Sunday
Αρχίζουν τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου στο Σύνταγμα

Αρχίζουν τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου στο Σύνταγμα

Στις 10 το βράδυ σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου αρχίζουν οι εργασίες για την απελευθέρωση δημόσιου χώρου στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας».

Οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως) όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες θα παραμείνουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία για την αποκλειστική κυκλοφορία λεωφορείων.

Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

Χθες Παρασκευή τοποθετήθηκαν οι νέες ζαρντινιέρες στο οδόστρωμα ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν και τα καινούργια παγκάκια στην οδό Πανεπιστημίου παρά τις ενστάσεις και τις αντιδράσεις.

Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας συγκοινωνιολόγων του ΕΜΠ η οποία εκπόνησε τη μελέτη παρεμβάσεων/επιπτώσεων, καθηγητής Γιώργος Γιαννής δήλωσε ότι στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι είχαν δείξει οι προσομοιώσεις.«Οι μετρήσεις που κάναμε τη Δευτέρα, μας έδειξαν ότι ενώ είχαμε πει πως από η διέλευση από την Πανεπιστημίου θα αυξανόταν από τα 2.5 στα 5 λεπτά αλλά αυξήθηκε στα 4.8” είπε ο κ. Γιαννής είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή.