Μέχρι τα μεσάνυχτα οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό - Free Sunday
Μέχρι τα μεσάνυχτα οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό

Μέχρι τα μεσάνυχτα οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό

Λήγει σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59, η τελευταία προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, μετά τη νέα παράταση του προγράμματος για τις αιτήσεις συμμετοχής ξενοδοχείων, καταλυμάτων και ακτοπλοϊών εταιρειών.

Οι αιτήσεις είναι πλέον περισσότερες από 457.000, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης ενίσχυσε τον προϋπολογισμό του προγράμματος κατά 7 εκατ. ευρώ αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των διαθέσιμων επιταγών κατά 70.000.Συνολικά θα χορηγηθούν 370.000 επιταγές, δηλαδή 2,5 φορές περισσότερες σε σχέση με το περσινό πρόγραμμα, ενώ ο προϋπολογισμός θα φτάσει τα 37.000.000 ευρώ.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:- από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή- από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Δικαιούχοι https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou  

Πάροχοι https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou  

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2019:

- είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή

- έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

- έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή

- συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή

- ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων, με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρείες, όπως περιγράφεται στη Δημόσια Πρόσκληση.Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Συνολικά, θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30 εκατ. ευρώ.Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos