Περιορισμούς στα ιδιωτικά πάρτι και στα beach bar βάζει ο Χρυσοχοϊδης από τη Μύκονο - Free Sunday
Περιορισμούς στα ιδιωτικά πάρτι και στα beach bar βάζει ο Χρυσοχοϊδης από τη Μύκονο

Περιορισμούς στα ιδιωτικά πάρτι και στα beach bar βάζει ο Χρυσοχοϊδης από τη Μύκονο

Σειρά συσκέψεων και συναντήσεις με τον δήμαρχο της Μυκόνου, τον αντιπεριφερειάρχη, καθώς και με βουλευτές των Κυκλάδων έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στη Μύκονο,

Στο επίκεντρο των συσκέψεων του κ. Χρυσοχοϊδη θα είναι θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στο νησί, καθώς την ίδια ώρα στελεχώνεται η υπό συγκρότηση αστυνομική υποδιεύθυνση Μυκόνου, στην οποία φέτος το καλοκαίρι θα υπηρετούν σχεδόν 100 άτομα. Παράλληλα, τίθεται και το ζήτημα των αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη του κορονοϊού, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.«Ψηλά στην ατζέντα του κ. Υπουργού είναι θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στο νησί, καθώς την ίδια ώρα στελεχώνεται η υπό συγκρότηση Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου, στην οποία φέτος το καλοκαίρι θα υπηρετούν σχεδόν 100 άτομα.Επιπλέον, στις συσκέψεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τίθεται και το ζήτημα των αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη κατά του κορωνοϊού.
Σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της Μυκόνου, με εκπρόσωπο της Περιφέρειας και με Βουλευτές των Κυκλάδων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χθες ο υπουργός πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στους δρόμους του νησιού και στα μαγαζιά, ζητώντας από τους αστυνομικούς να εντείνουν τους ελέγχους. Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατέστησε σαφές ότι πολύ σύντομα θα επιβληθούν περιορισμοί ως προς τον αριθμό των καλεσμένων σε πάρτι στα σπίτια, καθώς δεν θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα και η Αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να προχωράει σε ελέγχους που μέχρι σήμερα δεν είχε χωρίς εντολή εισαγγελέα.

Η κατάσταση όσον αφορά την τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό στα beach bar, χαρακτηρίζεται ανεξέλεγκτη.

Σε δημοσίευση του πιο αξιόπιστου ιατρικού περιοδικού “The Lancet” οι μελετητές συμπεριέλαβαν 172 έρευνες για την πανδημία του κορωνοϊου στις οποίες συμμετείχαν 25.697 ασθενείς από 16 χώρες και έξι ηπείρους. Στα συμπεράσματα τους αναφέρουν πως οι αποστάσεις του ενός μέτρου μεταξύ των πολιτών είναι αποτελεσματικές ως προς τον περιορισμό της νόσου και πως η χρήση μάσκας είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματική.