Παυλόπουλος: Οι Έλληνες είμαστε Λαός της Ελευθερίας - Free Sunday
Παυλόπουλος: Οι Έλληνες είμαστε Λαός της Ελευθερίας

Παυλόπουλος: Οι Έλληνες είμαστε Λαός της Ελευθερίας

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και άλλων επισήμων, πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση με την οποία κορυφώνονται οι τριήμεροι εορτασμοί για την 76η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Κάποιοι διερωτώνται γιατί ακόμα γιορτάζουμε το ΟΧΙ. Την απάντηση, άκρως διδακτική διαχρονικώς για το Έθνος των Ελλήνων, την έχει δώσει ήδη από το 1959 ο Αντρέ Μαλρώ, στην ομιλία του για την πρώτη φωταγώγηση της Ακρόπολης.

»Είχε τότε επισημάνει την αυτονόητη και αυταπόδεικτη ιστορική αλήθεια ότι οι Έλληνες είμαστε Λαός της Ελευθερίας, αφού για μας η αντίσταση είναι παράδοση αιώνων και η ιστορία μας είναι ένας ανεξάντλητος αγώνας για την Ανεξαρτησία. Άλλωστε το 'ΟΧΙ' το είχε πει ήδη το Μεσολόγγι κατά την Εθνεγερσία του 1821, ενώ οι πρώτοι που το πρόφεραν ήταν η Αντιγόνη και ο Προμηθέας.

»Αυτή την ανεκτίμητη Εθνική Κληρονομιά του «ΟΧΙ» πρέπει σήμερα να αξιοποιήσουμε ενωμένοι, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, για να αντισταθούμε απέναντι στην βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση και στην συνακόλουθη παρακμή, αλλά και απέναντι σ' εκείνους που επιβουλεύονται τα Εθνικά μας Δίκαια. 

»Την ίδια δε Εθνική Κληρονομιά πρέπει ν' αξιοποιήσουμε και για να πρωταγωνιστήσουμε ξανά τόσο στην διεθνή σκηνή όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ, δείχνοντας ταυτοχρόνως στην τελευταία το δρόμο για να αντιμετωπίσει τα δικά της μεγάλα προβλήματα, μεσ' από την αναστήλωση των αρχών και των αξιών, πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα. Χρόνια Πολλά.»