Η Ελλάδα θα πάρει 700.000 δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης τον Δεκέμβριο - Free Sunday
Η Ελλάδα θα πάρει 700.000 δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης τον Δεκέμβριο

Η Ελλάδα θα πάρει 700.000 δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης τον Δεκέμβριο

Σε 700.000 ανέρχονται οι δόσεις που θα πάρει η Ελλάδα τον Δεκέμβριο από τα εμβόλια που θα αγοράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση από το εμβόλιο της Οξφόρδης για τον κορωνοϊό, όπως έκανε γνωστό σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας. Βασίλης Κικίλιας.Ο κ.Κικίλιας είπε ότι «σε επτά τμηματικές παραδόσεις θα πάρει η Ελλάδα αυτό που της αναλογεί» και διευκρίνισε ότι «θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις τον Δεκέμβριο» ενώ τόνισε προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχουν οι ευπαθείς ομάδες,.

Από αυτή τη συμφωνία αναλογούν στην χώρα περίπου 3 εκατομμύρια δόσεις, είπε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος μίλησε και για την «κοινωνική χαλάρωση» που παρατηρήθηκε την τελευταία περίοδο.

«Τη νέα γενιά δεν την έχουμε απέναντι, αλλά τη θέλουμε δίπλα μας για να προστατεύσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας» είπε ενώ χαρακτήρισε, δε, τη φάση στην οποία βρισκόμαστε «δύσκολη» και τα μέτρα που αποφασίστηκαν «λελογισμένα».

Παράλληλα επανέλαβε ότι «σε 14 ημέρες θα μετρήσουμε πώς κινείται ο ιός και θα εξετάσουμε νέα μέτρα» και ότι «όταν υπάρχει λόγος για τοπικό lockdown, είναι προτιμότερο από οριζόντια μέτρα».Τέλος, ο υπουργός Υγείας, επεσήμανε πως για το εμβόλιο της γρίπης, η χώρα μας έχει παραγγείλει 4,2 εκατ. δόσεις και ότι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο είναι οι ευπαθείς ομάδες.