Στον εισαγγελέα η έρευνα για τις προτροπές να μην φορέσουν οι μαθητές μάσκα στο σχολείο - Free Sunday
Στον εισαγγελέα η έρευνα για τις προτροπές να μην φορέσουν οι μαθητές μάσκα στο σχολείο

Στον εισαγγελέα η έρευνα για τις προτροπές να μην φορέσουν οι μαθητές μάσκα στο σχολείο

Στον εισαγγελέα αποστέλλονται τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για δημιουργία σελίδων στο διαδίκτυο και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τα παιδιά να μην φορούν μάσκες στα σχολεία, μετά το άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, αφού ενημερωθεί και αξιολογήσει τα στοιχεία της έρευνας, θα αποφασίσει αν θα διατάξει προκαταρκτική έρευνα και αν ασκήσει ποινικές διώξεις.

Η έρευνα αφορά ομάδες που μετά την ανακοίνωση του μέτρου για χρήση μάσκας στα σχολεία, που προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι, έχουν δημιουργηθεί στο Facebook με τίτλο «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», μέσω των οποίων αναπτύσσονται θεωρίες κατά του μέτρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπήρξαν καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία για τις αναρτήσεις στα συγκεκριμένα προφίλ, από τις οποίες ξεκίνησε αυτεπαγγέλτως η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Παράλληλα υπάρχει και πάγια εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στον εισαγγελέα όλων των περιπτώσεων δημοσιοποίησης «θεωριών συνωμοσίας» για τον κορονοϊό, με το αιτιολογικό ότι θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.