Μύκονος: Διακοπή λειτουργίας σε Nammos και Scorpios μέχρι το πρωί της Παρασκευή - Free Sunday
Μύκονος: Διακοπή λειτουργίας σε Nammos και Scorpios μέχρι το πρωί της Παρασκευή

Μύκονος: Διακοπή λειτουργίας σε Nammos και Scorpios μέχρι το πρωί της Παρασκευή

Την διακοπή της λειτουργίας των beach bar Nammos και Scorpios της Μυκόνου μέχρι την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 7 το πρωί, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Τα κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής διαφάνειας έλεγξαν 70 άτομα στο Nammos και 125 άτομα στο Scorpios, από όπου προέκυψαν 11 και 2 κρούσματα αντίστοιχα.

Ήδη από χθες το βράδυ, στις10 που ξεκίνησε να ισχύει η απόφαση, στα δύο club, ειδικά συνεργεία ξεκίνησαν να απολυμαίνουν όλους τους χώρους, δηλαδή, κουζίνα, εστιατόρια και τουαλέτες.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε και η εξαντλητική ιχνηλάτηση των επαφών τους, ώστε να ελεγχθούν -αν είναι δυνατό- όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους.Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν το τεστ ή να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιοι έχουν κολλήσει τον ιό και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Όμως περίπου 100 υπάλληλοι του Nammos, σύμφωνα με πληροφορίες, έπαψαν να εργάζονται προ ημερών, ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι από αυτούς παραμένουν ακόμη στο νησί και πόσοι έχουν αναχωρήσει.