Μία επίσκεψη στα παιδιατρικά νοσοκομεία συνιστά ο Κικίλιας σε όσους αντιδρούν στη μάσκα - Free Sunday
Μία επίσκεψη στα παιδιατρικά νοσοκομεία συνιστά ο Κικίλιας σε όσους αντιδρούν στη μάσκα

Μία επίσκεψη στα παιδιατρικά νοσοκομεία συνιστά ο Κικίλιας σε όσους αντιδρούν στη μάσκα

Η μάσκα είναι το σημαντικότερο μέτρο προστασίας απέναντι στην πανδημία, δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις γονέων που αντιδρούν στην υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία.Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι σέβεται τις αντιδράσεις της μερίδας γονέων που διαμαρτύρονται, και υπενθύμισε πως όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες συμφωνούν στην χρήση της και κάλεσε αυτούς που αντιδρούν να κάνουν μια βόλτα στα παιδιατρικά νοσοκομεία να δουν εκατοντάδες παιδιά που φοράνε μάσκα αντιμετωπίζοντας πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο κ. Κικίλιας καταλόγισε σε στελέχη της αντιπολίτευσης

“μικροπολιτικά παιχνίδια με τη δημόσια υγεία”, επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις τους και τόνισε ότι η αρχική μας αντίδραση απέναντι στην πανδημία ήταν επιτυχημένη και σε αυτό βοήθησε το οριζόντιο lockdown, την επανάληψη του οποίου χαρακτήρισε εξαιρετικά απίθανο ενδεχόμενο, αν και διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να επαναληφθεί.


Το δε εμβόλιο για τον κορονοϊό, αναμένεται να έρθει στη χώρα τον Δεκέμβριο και σε πρώτη φάση θα παραληφθούν 700.000 παρτίδες.

Ο εμβολιασμός θα είναι σε 2 φάσεις και η διάθεση του εμβολίου θα είναι δωρεάν και Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες.


Σε ότι αφορά το εμβόλιο της γρίπης, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι για φέτος εξασφαλίσαμε 4 εκ. παρτίδες, οι οποίες θα καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες του πληθυσμού. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στις 29 Σεπτεμβρίου.