Περιοριστικοί όροι στον φυσικό αυτουργό της φωτιάς στο Μάτι - Free Sunday
Περιοριστικοί όροι στον φυσικό αυτουργό της φωτιάς στο Μάτι

Περιοριστικοί όροι στον φυσικό αυτουργό της φωτιάς στο Μάτι

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του τρεις φορές κάθε μήνα, επέβαλε στον κατηγορούμενο για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας με την πυρκαγιά στο Μάτι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και επέρριψε ευθύνες στους δήμους Ραφήνας και Πεντέλης λέγοντας ότι θα τα εθελοντικά οχήματα έφθασαν στον τόπο της πυρκαγιάς χωρίς νερό, ενώ είχε γίνει αποψίλωση μόνο των κεντρικών δρόμων.

Όμως σύμφωνα με την απόφαση «επειδή από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου… κρίνεται απολύτως απαραίτητο να τεθούν σε αυτόν περιοριστικοί όροι, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων από τον κατηγορούμενο και να εξασφαλιστεί ότι αυτός θα παραστεί οποτεδήποτε στη ανάκριση ή στο δικαστήριο και θα υποβληθεί στην εκτέλεση της απόφασης».

Ο κατηγορούμενος θα πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του «την 1η, 10η και 20η ημέρα εκάστου μηνός».

«Πρέπει γενικώς να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες για να  αποφευχθεί ο κίνδυνος της παραγραφής», δήλωσε στο protothema.gr, ο δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων, Αντώνης Φούσας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οποίου, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα απολογηθούν πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι και μέσα Οκτωβρίου θα ολοκληρωθούν όλες οι απολογίες, μεταξύ των οποίων και των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος και μετά η υπόθεση θα πάει στο  Δικαστικό Συμβούλιο για την έκδοση του  σχετικού βουλεύματος.