Η επιβολή καραντίνας σε όσους επιστρέφουν στη Βρετανία από 7 νησιά εκτοξεύει τις τιμές των εισιτηρίων - Free Sunday
Η επιβολή καραντίνας σε όσους επιστρέφουν στη Βρετανία από 7 νησιά εκτοξεύει τις τιμές των εισιτηρίων

Η επιβολή καραντίνας σε όσους επιστρέφουν στη Βρετανία από 7 νησιά εκτοξεύει τις τιμές των εισιτηρίων

Σε περίπου 60.000 τουρίστες υπολογίζει η βρετανική Daily Mail τους τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο που βρίσκονται σε Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο και οι οποίοι, μετά από την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, από αύριο Τετάρτη στις 4 το πρωί δεν θα εξαιρούνται πλέον από την υποχρέωση να μπουν σε καραντίνα 4 ημερών επιστρέφοντας στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πολλοί από αυτούς αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους να επιστρέψουν νωρίτερα, ώστε να μη χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα και καταγγέλλουν τεράστιες αυξήσεις στις τιμές που φτάνουν ακόμη και στο τριπλάσιο.

Το άνοιγμα του τουρισμού, τα μέτρα που δεν τηρήθηκαν με τον συνωστισμό και στα μπιτς μπαρ, η απόκρυψη των κρουσμάτων στις τοπικές κοινωνίες για να μην μπουν στη λίστα του ΕΟΔΥ, είναι οι βασικές αιτίες που οδήγησαν στην ένταξη επτά νησιών στην απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης.

Το Λονδίνο ανανέωσε τις ταξιδιωτικές του οδηγίες για τα συγκεκριμένα επτά νησιά από το σύνολο της Ελλάδας, ζητώντας να γίνονται μόνο ουσιώδη ταξίδια καθώς παρά τις πιέσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα, η Βρετανική κυβέρνηση απορρίπτει τις πιέσεις για την επιβολή καραντίνας συνολικά στην Ελλάδα.

«Όταν μία περιοχή έχει φυσικά σύνορα, όπως ένα νησί, για παράδειγμα, ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά και αυτό μας δίνει μια πραγματική ευκαιρία», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς . Μάλιστα, όπως είπε, η ταξιδιωτική πλατφόρμα, σε συνδυασμό με τα τεστ κορωνοϊού και την ιχνηλάτηση, δίνουν καθαρή εικόνα για την προέλευση των μολύνσεων.