Χίος: Συμπλοκές στον καταυλισμό της Σούδας (video) - Free Sunday
Χίος: Συμπλοκές στον καταυλισμό της Σούδας (video)

Χίος: Συμπλοκές στον καταυλισμό της Σούδας (video)

Μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί μοιάζει πλέον ο καταυλισμός της Σούδας, με τις συμπλοκές να αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητας όσων διαμένουν εκεί.

Όπως μεταδίδει το politischios, οι κακές συνθήκες διαμονής, η στέρηση αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά και ο εγκλωβισμός επί μακρόν στο νησί, οδηγούν την κατάσταση συνεχώς στα άκρα.

Αυτό συνέβη και το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ομάδα μεταναστών συνεπλάκη με άλλη ομάδα, φθάνοντας στο σημείο χρήση καδρονιών που είχαν ξηλώσει προηγουμένως από παλέτες πάνω στις οποίες είναι τοποθετημένες σκηνές.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο μετανάστες στο πρόσωπο. Την κατάσταση ανέλαβε να εξομαλύνει η διμοιρία των ΜΑΤ που βρέθηκε στο σημείο δρώντας ακαριαία. Μόλις όμως απομακρύνθηκαν οι συμπλοκές συνεχίστηκαν αυτή τη φορά με γροθιές στο πρόσωπο και στο σώμα. Η παρουσία του ΕΚΑΒ στον καταυλισμό ήταν άμεση, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες που τελικά απομακρύνθηκαν στις σκηνές τους και η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Την παρουσία της στο σημείο έκανε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποστέλλοντας 1 όχημα με 2 άνδρες υπό τον φόβο εμπρησμού, που συνήθως χρησιμοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας.