Τα Γιαννιτσά ελέγχει ο ΕΟΔΥ - Νέο θύμα από οίκο ευγηρίας- Σε καραντίνα ο περιφερειάρχης Β.Αιγαίου - Free Sunday
Τα Γιαννιτσά ελέγχει ο ΕΟΔΥ - Νέο θύμα από οίκο ευγηρίας- Σε καραντίνα ο περιφερειάρχης Β.Αιγαίου

Τα Γιαννιτσά ελέγχει ο ΕΟΔΥ - Νέο θύμα από οίκο ευγηρίας- Σε καραντίνα ο περιφερειάρχης Β.Αιγαίου

Ένας 77χρονος ο οποίος είχε εντοπιστεί θετικός στον ιό στο γηροκομείο στο οποίο διέμενε και νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό, κατέληξε σήμερα το πρωί, Ο ηλικιωμένος ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και η αιτία του θανάτου του ήταν η καρδιακή ανακοπή, ανέβασε τα θύματα στα 292.

Από χθες Τρίτη το πρωί, βρίσκεται στα Γιαννιτσά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους συγγενείς και στις επαφές των 46 κρουσμάτων σε εγκαταστάσεις εργοστασίου στην περιοχή. Οι ασθενείς ήδη έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ώστε να μην συνεχιστεί στην ίδια ένταση η αλυσίδα μετάδοσης.

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του, μέχρις να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ στο μεταξύ έχει προγραμματιστεί να γίνει εντατική απολύμανση σε όλους τους χώρους της μονάδας.

«Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, την ώρα που τα κρούσματα έχουν φτάσει στα 46.

Αρχικά, εντοπίστηκαν 13 κρούσματα ανάμεσα σε 30 εργαζόμενους, που μετακινούνται καθημερινά με λεωφορείο προς και από Γιαννιτσά, από τη Γουμένισσα και το Κιλκίς, όπου κατοικούν,. Στο σύνολό τους είναι Ρομά. 

Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο που μετακινούνται όμως, από την Πιερία προς τα Γιαννιτσά. κρουσμάτων.Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι αρμόδιες αρχές, ακολουθώντας κατά βήμα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ακολουθούν τη διαδικασία ιχνηλάτησης.

Σε καραντίνα βρίσκεται ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος είχε χθες συνεργασία επί ώρα στο γραφείο του στο κτήριο της Περιφέρειας με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης, Δημοσθένη Χατζηγιάννη που αργά χθες το απόγευμα, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.


Ο κ.Μουτζούρης γνωστοποίησε το αποτέλεσμα της εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενώ σήμερα το κτήριο της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη παραμένει κλειστό, προκειμένου να απολυμανθεί.