Από την Πλατεία Βαρνάβα ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ κατά των μεταμεσονύκτιων συνωστισμών - Free Sunday
Από την Πλατεία Βαρνάβα ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ κατά των μεταμεσονύκτιων συνωστισμών

Από την Πλατεία Βαρνάβα ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ κατά των μεταμεσονύκτιων συνωστισμών

Στην πλατεία Βαρβάβα στο Παγκράτι έγινε χθες η πρώτη επιχείρηση της αστυνομίας στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο να αποχωρήσει από την πλατεία και μετά από λίγη ώρα η πλατεία άδειασε.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, πρόκειται για ένα από τα τουλάχιστον 20 «κόκκινα» σημεία όπου συγκεντρώνεται κοσμος κυρίως μετά τα μεσάνυχτα όταν κατεβάζουν ρολά τα μπάρ, τα καφέ και τα εστιατόρια.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής να διακοπούν οι συνωστισμοί σε πλατείες, αθλητικούς χώρους, λόφους και παραλίες.

Τέτοια σημεία είναι οι πλατείες Νέας Σμύρνης, Αγίας Παρασκευής, Συντάγματος, Κυψέλης, Καλλιθέας, Περιστερίου, σημεία στον Πειραιά, τη Γλυφαδα, την Κηφισιά αλλά και στο παραλιακό μέτωπο από το Φάληρο μέχρι τη Βάρκιζα.

Στο πλαίσιο αυτό:

  • περιπολικά με αναμμένους φάρους θα περιπολούν ή θα σταθμεύουν σε αυτά τα σημεία και με ηχητικά μηνύματα θα ενημερώνουν τον κόσμο για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.
  • αστυνομικοί με μάσκες και γάντια θα πλησιάζουν τους νέους και θα τους ζητούν να απομακρύνονται καθώς οποιαδήποτε συγκέντρωση άνω των εννέα ατόμων απαγορεύεται ενώ σε σημεία όπου υπάρχουν παγκάκια, σκαλοπάτια ή χώροι όπου μπορει να συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων θα μπαίνουν κορδελες αποκλεισμού.
  •  θα ενημερώνονται περίπτερα, μίνι μάρκετ να αποφεύγουν την πώληση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ σε νεαρά άτομα

Αν κατά τους ελέγχους δεν βρουν ανταπόκριση τότε θα γίνεται υποχρεωτική απομάκρυνση και φυσικά θα επιβάλλονται και τα αντίστοιχα πρόστιμα που ανέρχονται σε 150 ευρώ.

Το ηχογραφημένο μήνυμα της ΕΛΑΣ, που θα ακούγεται από τα περιπολικά στους δρόμους έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, αναφέρει: «Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πάρκα, πλατείες και άλλες εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».