Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία απέναντι από τη βουλή - Free Sunday
Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία απέναντι από τη βουλή

Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία απέναντι από τη βουλή


Εμπρηστικό υλικό, πιθανότατα χειροβομβίδα, πέταξαν στις 4:45 το πρωί στο κτίριο της Γαλλικής Πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας, -στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, απέναντι από τη Βουλή-, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα..

Η μοτοσυκλέτα πέρασε με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από την πρεσβεία και πέταξαν το υλικό, το οποίο εξερράγη, τραυματίζοντας, -μάλλον στο πόδι-, αστυνομικό της φύλαξης του κτιρίου, πριν διαφύγουν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμος, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, προς τα Εξάρχεια. 

Η αστυνομία με ισχυρές δυνάμεις απέκλεισε την περιοχή, από το ύψος της οδού Σέκερη στην Βασιλίσσης Σοφίας και από το ύψος της οδού Κανάρη στην Ακαδημίας και ήδη, όπως δηλώνουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, έχουν ελέγξει κάποιες από τις κάμερες ασφαλείας ενώ αναζητούνται οι δράστες της επίθεσης στις γύρω περιοχές.

Η Β.Σοφίας παραδόθηκε στην κυκλοφορία μετά από την ολοκλήρωση της αυτοψίας του τμήματος εκρηκτικών μηχανισμών της ΕΛΑΣ που διαπίστωσε ότι ήταν χειροβομβίδα αμυντικού τύπου. 

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται μία μοτοσικλέτα υψηλού κυβισμού η οποία βρέθηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος με ζεστή μηχανή και ξεκλείδωτο τιμόνι και ταιριάζει με τις περιγραφές που έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Η μοτοσυκλέτα διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένη ενώ ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 ΓΣΝΑ.