Ξεκίνησε η ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας με λεωφορεία των ΚΤΕΛ - Free Sunday
Ξεκίνησε η ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας με λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Ξεκίνησε η ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας με λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Μείωση των χρονοαποστάσεων των δυο δρομολογίων, 504 “Θρακομακεδόνες - Σ.Σ. Δεκελείας - Κηφισιά” και 740 “Ολυμπιακό Χωριό - ΣΚΑ - Αχαρναί - Αγ. Άννα”, κατά 5 και 17,5 λεπτά αντίστοιχα αναμένεται να επιφέρει η εκτέλεση τους από τα ΚΤΕΛ Αττικής, η οποία ξεκίνησε σήμερα.

Με την ένταξη των συγκεκριμένων δρομολογίων, η ΟΣΥ εξοικονομεί οχήματα που θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου σε σημαντικές γραμμές υψηλής επιβατικής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, στις γραμμές «732 Αγ. Φανούριος - Χαλκοκονδύλη», «Α8 Πολυτεχνείο - Ν. Ιωνία - Μαρούσι», «235: Ζωγράφου - Ακαδημία» και «220 - 221: Α. Ιλίσια - Ακαδημία».

Την επόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου ξεκινά η δεύτερη φάση και προστίθενται επιπλέον οχήματα των ΚΤΕΛ Αττικής στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών, με την ανάθεση των γραμμών:

  • 123: Σαρωνίδα - Ανάβυσσος - Παλαιά Φώκαια»,
  • 171: Στ. Μετρό Ελληνικό - Βάρκιζα
  • 323: Αγ. Νικόλαος - Αγ. Κυριακή – Βραυρώνα
  • 326: Στ. Κάντζας - Σπάτα – Άρτεμις
  • 310: Μαραθώνας - Νέα Μάκρη – Ραφήνα
  • 330: Κορωπί - Αγ. Μαρίνα

Με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης, τα οχήματα που θα εξοικονομηθούν θα ενισχύσουν γραμμές που χρήζουν βελτίωσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, τα οχήματα των ΚΤΕΛ θα ενταχθούν άμεσα στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών, ενώ ο εξοπλισμός τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα οχήματα αυτά, θα εγκατασταθεί σταδιακά.

Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις, έτσι ώστε ο στόλος του ΟΑΣΑ, μέσω της συνεργασίας με τα ΚΤΕΛ, να ενισχυθεί με συνολικά 200 οχήματα και 550 οδηγούς, που θα αναλάβουν το συγκοινωνιακό έργο σε 60 περιφερειακές γραμμές. Επιπροσθέτως, έως το τέλος του 2020, ο στόλος του ΟΑΣΑ θα ενισχυθεί με επιπλέον 300 οχήματα μέσω leasing.