Ξεκινά σήμερα η δεύτερη φάση ένταξης λεωφορείων των ΚΤΕΛ στις συγκοινωνίες της Αθήνας - Free Sunday
Ξεκινά σήμερα η δεύτερη φάση ένταξης λεωφορείων των ΚΤΕΛ στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Ξεκινά σήμερα η δεύτερη φάση ένταξης λεωφορείων των ΚΤΕΛ στις συγκοινωνίες της Αθήνας

 

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου η δεύτερη φάση και προστίθενται επιπλέον οχήματα των ΚΤΕΛ Αττικής στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών, με την ανάθεση των γραμμών:

  • 123: Σαρωνίδα - Ανάβυσσος - Παλαιά Φώκαια»,
  • 171: Στ. Μετρό Ελληνικό - Βάρκιζα
  • 323: Αγ. Νικόλαος - Αγ. Κυριακή – Βραυρώνα
  • 326: Στ. Κάντζας - Σπάτα – Άρτεμις
  • 310: Μαραθώνας - Νέα Μάκρη – Ραφήνα
  • 330: Κορωπί - Αγ. Μαρίνα

Με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης, τα οχήματα που θα εξοικονομηθούν θα ενισχύσουν γραμμές που χρήζουν βελτίωσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, τα οχήματα των ΚΤΕΛ θα ενταχθούν άμεσα στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών, ενώ ο εξοπλισμός τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα οχήματα αυτά, θα εγκατασταθεί σταδιακά.

Την 1η Οκτωβρίου ξεκίνησε η εκτέλεση τους από τα ΚΤΕΛ των δυο δρομολογίων, 504 “Θρακομακεδόνες - Σ.Σ. Δεκελείας - Κηφισιά” και 740 “Ολυμπιακό Χωριό - ΣΚΑ - Αχαρναί - Αγ. Άννα”, η οποία εκτιμάται ότι επιφέρει μείωση των χρονοαποστάσεων κατά 5 και 17,5 λεπτά αντίστοιχα.

Με την ένταξη των συγκεκριμένων δρομολογίων, η ΟΣΥ εξοικονομεί οχήματα που αξιοποιούνται για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου σε σημαντικές γραμμές υψηλής επιβατικής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, στις γραμμές «732 Αγ. Φανούριος - Χαλκοκονδύλη», «Α8 Πολυτεχνείο - Ν. Ιωνία - Μαρούσι», «235: Ζωγράφου - Ακαδημία» και «220 - 221: Α. Ιλίσια - Ακαδημία».