Εμμένει στην άποψη της για χορήγηση αναστολών σε όλους, η εισαγγελέας - Free Sunday
Εμμένει στην άποψη της για χορήγηση αναστολών σε όλους, η εισαγγελέας

Εμμένει στην άποψη της για χορήγηση αναστολών σε όλους, η εισαγγελέας

«Ανήθικους» χαρακτήρισε η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής τους χαρακτηρισμούς που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της αναφορικά με την πρόταση της, τονίζοντας ότι δέχεται, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, επιθέσεις «γιατί οι εισαγγελικές προτάσεις μου δεν είναι αρεστές».

Σε ότι αφορά στους έντεκα καταδικασμένους με τα «λερωμένα» ποινικά μητρώα η εισαγγελέας ανέφερε ότι οι καταδίκες τους για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και λοιπά έχουν γίνει στο πλαίσιο της ένταξης τους στην εγκληματική οργάνωση, κατηγορία που δικάζεται από το παρόν δικαστήριο. Άλλωστε, πρόσθεσε όλοι έχουν εκτίσει τις ποινές τους.

Η κυρία Οικονόμου υπενθύμισε ότι ο νέος ποινικός κώδικας έχει καταστήσει ευνοϊκότερη την αναστολή στην έκτιση της ποινής για καταδικασθέντες, ενώ επανέλαβε, ότι οι καταδικασθέντες δεν είναι ύποπτοι φυγής, έχουν τηρήσει τους περιοριστικούς όρους, έχουν μόνιμη κατοικία και λοιπά.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε και ο πρώην βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο τότε γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, επικοινωνούσε από το υπηρεσιακό τηλέφωνο της γραμματείας με πρόσωπο που συνομιλούσε με τον Ρουπακιά.

Ο Κασιδιάρης υποστήριξε ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι στη δικογραφία και δεν ελέγχθηκαν και ότι πρέπει τώρα να ελεγχθούν ενώ ζήτησε να κληθεί να καταθέσει ο Δημήτρης Βαρζόπουλος και να ελεγχθούν οι επικοινωνίες του, κάνοντας λόγο για κυβερνητικές παρεμβάσεις στην υπόθεση.