Στη φυλακή οι 38 από τους 50 καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής - Free Sunday
Στη φυλακή οι 38 από τους 50 καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής

Στη φυλακή οι 38 από τους 50 καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής

Στην φυλακή οδηγούνται οι καταδικασμένοι ως διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής, πρώην βουλευτές της Νίκος Μιχαλολιάκος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λάγος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε τα αιτήματα τους για αναστολή.

Όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη σε 13 ετών.

Την ίδια ποινή επεφύλαξε το δικαστήριο στους δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργο Πατέλη και Αναστάσιο Πανταζή, καθώς επίσης και σε μερίδα καταδικασθέντων για την ανθρωποκτονία Φύσσα.

Για 12 καταδικασμένους ως μέλη της οργάνωσης, ανάμεσα στους οποίους Αρβανίτης, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας, Κουκούτσης και Ζαρούλια η ποινή έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.Στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που πήραν αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της εμφάνισης στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών όπου κατοικούν κάθε 1η και 16η του μήνα. Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στους άλλους 7 που ελαβαν αναστολή.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει να παραμείνουν όλοι οι καταδικασθέντες πλην Γιώργου Ρουπακιά, ελεύθεροι.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε στις 11 το πρωί με την αγόρευση της εισαγγελέως επί των αιτημάτων που έθεσε ο πρώην βουλευτής καταδικασμένος σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, σε χρόνο ωστόσο που δεν προβλέπεται καθώς έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής και των ποινών.

Τα αιτήματα απορρίφθηκαν και στη συνέχεια το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και εφόσον κρίνει ότι κάποιοι απόντες καταδικασθέντες πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή, τότε ξεκινά η κινητοποίηση του μηχανισμού για την σύλληψη καταδικασθέντων προκειμένου να μεταχθούν στις φυλακές, με εντολή του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στον οποίο θα αποσταλούν τα διατακτικά του δικαστηρίου.

Ωστόσο αντί σύλληψης οι καταδικασθέντες έχουν δυνατότητα να μεταβούν οι ίδιοι στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ώστε να μεταφερθούν απευθείας σε σωφρονιστικό κατάστημα αντί να οδηγηθούν πρώτα στην ΓΑΔΑ.