Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει, οι ναυτικοί δεν πείθονται - Free Sunday
Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει, οι ναυτικοί δεν πείθονται

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει, οι ναυτικοί δεν πείθονται

Ανυπόστατο χαρακτήρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, το κεντρικό ζήτημα που θέτει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. με την απεργία της.

"Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση αύξησης της φορολογίας ναυτικών", είπε ο κ.Τζανακόπουλος, χωρίς να πείσει όμως τους ναυτικούς που συνεχίζουν την απεργία τους.

Στο μεταξύ οι μαθητές από σχολεία της Αθήνας που εγκλωβίστηκαν στο νησί, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, αναχωρούν σήμερα από την Κρήτη με δωρεάν πτήσεις από την Aegean, την Astra και την Sky Express και από το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Την απόφαση πήρε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής και το συντονισμό της μεταφοράς είχε ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη και Λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης.

Υπολογίζεται ότι σε Ηράκλειο και Χανιά βρίσκονται περίπου 1650 μαθητές από την Αθήνα σε εκδρομές.

Οι χίλιοι από αυτούς θα μεταφερθούν με πέντε δωρεάν πτήσεις με αεροσκάφη Α321, χωρητικότητας 200 θέσεων, που διέθεσε η AEGEAN, μετά από συνεννόηση με τα υπουργεία Ναυτιλίας και Υποδομών  το οποίο υποσχέθηκε ότι θα απαλλάξει την εταιρία από τους φόρους αεροδρομίου.

Λύση αναζητείται και για χιλιάδες τόνους πρώιμων κηπευτικών που δεν μπορούν να προωθηθούν στις αγορές. Οι παραγωγοί ζητούν να δρομολογηθεί πλοίο ασφαλείας, προκειμένου να μην χαθεί η παράγωγη τους.