Νέο κρούσμα κορωνοϊού στις τάξεις της ιεραρχίας - Free Sunday
Νέο κρούσμα κορωνοϊού στις τάξεις της ιεραρχίας

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στις τάξεις της ιεραρχίας

Σε κατ' οίκον περιορισμό βρίσκεται ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ύστερα από τεστ μοριακού ελέγχου στο οποίο υποβλήθηκε.

«Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή και ήδη βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις οδηγίες των ιατρών», αναφέρει η μητρόπολη σε ανακοίνωση της. Ο κ.Γεώργιος είναι ο τρίτος ιεράρχης, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό μετά τον μητροπολίτη Λαγκαδά, Ιωάννη, ο οποίος έχασε τη μάχη και τον Ιερισσού Θεόκλητο.

Σύμφωνα με την Μητρόπολη, θετικός στον κορωνοϊό είναι και ο επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθόνικος, ο οποίος μονάζει στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου.

Ο κ.Αγαθόνικος εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού» και νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου υποβάλλεται σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ενώ η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται πολύ καλή.

Στην ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των υπεύθυνων κρατικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι θετικός στον covid19 έχει βρεθεί και ο πρώην Αιγειαλίας, Αμβρόσιος,  ο οποίος όμως μετά τη διάγνωση δεν νοσηλεύθηκε