Στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό ο Ιερώνυμος - Free Sunday
Στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό ο Ιερώνυμος

Στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό ο Ιερώνυμος

 Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεταιμε κορωνοϊό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.Ο 82χρονος Αρχιεπίσκοπος έχει εκδηλώσει ήπια συμπτώματα και είναι σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχιεπισκοπή, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε διαγνωστεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις όσο και στις μοριακές εξετάσεις στις οποίες είχαν υποβληθεί όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και σήμερα οι γιατροί έκριναν ότι θα ήταν καλύτερο να εισαχθεί στο νοσοκομείο, αν και τα συμπτώματά του παραμένουν ήπια.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος σε συνεργάτες του πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε ιερή την υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Την περίθαλψη του Αρχιεπισκόπου έχει αναλάβει η Αναστασία Κοτανίδου και χθες τον επισκέφθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

O αρχιεπίσκοπος είναι ο τέταρτος ιεράρχης που νοσεί μετά τον Ιερισσου Θεόκλητο, που εξήλθε του νοσοκομείου, του Λαγκαδά Ιωάννη που έχασε τη μάχη για τη ζωή και του Κίτρους Αγαθόνικου, ο οποίος διαγνώστηκε αυτην την εβδομάδα θετικός. Iεράρχης που πήρε μέρος στην τελευταία Ιερά Σύνοδο και ήταν θετικός στον κορωνοϊό οδήγησε σε καραντίνα τα 16 άτομα που παραβρέθηκαν στη Σύνοδο που διεξήχθη περίπου πριν από δύο εβδομάδες. 

Θετικός είναι και ο πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος, o οποίος δεν νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο αλλά πήγε σε μονή.

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.