Με τρένο η μεταφορά των ασθενών με covid από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα - Free Sunday
Με τρένο η μεταφορά των ασθενών με covid από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα

Με τρένο η μεταφορά των ασθενών με covid από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα

Να υπάρχει διαθέσιμη αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη ώστε να μεταφερθούν με ένα δρομολόγιο περισσότεροι ασθενείς με COVID σε νοσοκομεία της Αττικής ζητήθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς στο Υπουργείο Υγείας εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρειαστεί να γίνουν μαζικές μεταφορές σε άλλα νοσοκομεία υπάρχει σχεδιασμός για τη διακομιδή των ασθενών με τρένα.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασαν χθες τα 900 και το σύστημα στην περιοχή πιέζεται σοβαρά και υπάρχουν έτοιμα σχέδια για τη μεταφορά ασθενών στις ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων της χώρας.

Οπως αναφέρει ο ιστότοπος GRTimes, η αμαξοστοιχία έχει ήδη φθάσει στη Θεσσαλονίκη και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες διαμόρφωσης των τεσσάρων βαγονιών για τη μαζική μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό.

Ο συρμός αποτελείται συνολικά από τέσσερα βαγόνια τύπου πούλμαν, ένα βαγόνι-κυλικείο και ένα βαγόνι-κουπέ, ενώ βρίσκεται στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, σε σημείο που θα μπορεί να γίνει ευκολότερα και με ασφάλεια η μεταφορά περισσοτέρων ασθενών από το C-130 με το οποίο μπορούν να μεταφερθούν μέχρι τρεις ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ήδη έχει διαμορφωθεί μερικώς το ένα από τα τέσσερα βαγόνια τύπου «πούλμαν», ενώ υπάρχει ετοιμότητα για να προχωρήσουν οι εργασίες καθώς χρειάζεται να αφαιρεθούν τα καθίσματα κ.λπ.Συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 259 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ χθες έγιναν 120 εισαγωγές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.