Σταθερή η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου στον Ευαγγελισμό - Free Sunday
Σταθερή η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου στον Ευαγγελισμό

Σταθερή η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου στον Ευαγγελισμό

Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου που εκδόθηκε σήμερα δεύτερη μέρα της νοσηλείας του στον Ευαγγελισμό όπου εισήχθη χθες το πρωί, έχοντας εκδηλώσει ήπια συμπτώματα.«Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και ακολουθείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών» καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Μιλώντας στο MEGA, o εκπρόσωπος Τύπου Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, υποστήριξε πως η μέρα ξημέρωσε καλά για τον Αρχιεπίσκοπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ιερώνυμος είναι απύρετος και η κατάστασή του είναι σταθερή.Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής εξέφρασε την άποψη ότι αναλογικά σε σχέση με άλλους οργανισμούς ή φορείς, τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στο χώρο της Εκκλησίας είναι λιγότερα «γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του κλήρου τηρεί πιστά και απαρέγκλιτα από την πρώτη στιγμή τα μέτρα, παρά τις μεμονωμένες παραφωνίες».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακαριώτατο είχαν χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αλλά και ο Γερμανός πρέσβης, Ερνστ Ράιχελ, με μήνυμά του στο twitter, αναφέροντας:

«Ευχόμαστε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ταχεία ανάρρωση και χρόνια πολλά. Παραμένουμε όλοι ασφαλείς, μειώνουμε τις κοινωνικές επαφές, φοράμε μάσκα! Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο είμαστε μαζί».

Θερμό μήνυμα «συμπαραστάσεως και ευχών» έστειλε από το Φανάρι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. κ. Βαρθολομαίος, με το οποίο του εκφράζει την αδελφική συμπαράσταση και τις θερμές ευχές του, προσωπικώς και εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας, για ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση απέστειλε με επιστολή του και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας καί πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, προς τον Μακαριώτατο, με την οποία του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα υψηλά πρωθιεραρχικά Του καθήκοντα.