Έγκλημα στις Σπέτσες - Free Sunday
Έγκλημα στις Σπέτσες

Έγκλημα στις Σπέτσες

Στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Πειραιά αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ένας 22χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταθέσεις μαρτύρων, που τον κατονόμασαν ως τον δράστη της δολοφονιας ενός 26χρονου στις Σπέτσες.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι δυο νέοι συναντήθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου εκτός οικισμού, στη πίσω πλευρά του νησιού, σε κοντινή απόσταση από την οικογενειακή κατοικία του 22χρονου στην περιοχή «Άγιοι Ανάργυροι», και φέρονται να λογόφεραν αρχικά, ενώ στη συνέχεια ο 22χρονος κυνήγησε με πιστόλι τον 26χρονο κι όταν τον πλησίασε σε απόσταση αναπνοής, τον μαχαίρωσε στην κάτω κοιλιακή χώρα με στιλέτο, προκαλώντας του θανάσιμο τραυματισμό.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας όπου και κατέληξε στις 11 το ίδιο βράδυ ενώ η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.00 στο Κοιμητήριο των Αγίων Πάντων.

Ο 22χρόνος είναι γιος καθηγητή του Εθνικού Μετσοβειου Πολυτεχνείου, απόφοιτος του «Lomonosov Moscow State University», ο οποίος διατηρούσε μπαρ στις Σπέτσες το φετινό καλοκαίρι.

Το θύμα του ένας 26χρονος Σπετσιώτης που εργαζόταν σε συνεργείο με μηχανές και φέρεται να σύχναζε στο μπαρ του 22χρονου, με τον οποίο είχαν αναπτύξει φιλικές σχέσεις αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είχαν και ορισμένες προσωπικές διαφορές.

Ο πατέρας του 22χρονου μιλώντας στο protothema.gr σήμερα το πρωί έξω από την Εισαγγελία Πειραια, δήλωσε ότι ο γιος του δεν παραδέχεται ότι σκότωσε:

«Και εγώ τηλεφώνησα στην αστυνομία και μου είπαν αρχικά ότι πρόκειται για τροχαίο. Μετά οι αυτόπτες μάρτυρες άλλαξαν την κατάθεση τους και είπαν ότι ο γιος μου τον σκότωσε. Πρόκειται για βαποράκια που διακινούν ναρκωτικά στις Σπέτσες».

Ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου που έχει αναλάβει παράσταση πολιτικής αγωγής έκανε λόγο για στυγνή και βάρβαρη εγκληματική ενέργεια.

Μετά από έρευνα, στην κατοικία ενός 22 χρονου, εντοπίστηκαν μια καραμπίνα τύπου replica, ένα στιλέτο με λάμα 8 εκατοστών κι ένα μαχαίρι μήκους 10 εκατοστών καθώς κι ένα πιστόλι.