Στην επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα - Ανησυχία για συρροές στα Τρίκαλα - Free Sunday
Στην επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα - Ανησυχία για συρροές στα Τρίκαλα

Στην επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα - Ανησυχία για συρροές στα Τρίκαλα

Δύο ακόμη Ρομά που διαμένουν σε οικισμούς Ρομά στον νομό Τρικάλων διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, αφού υποβλήθηκαν σε rapid test, μετά τον θάνατο από κορωνοϊό ενός 32χρονου Ρομά, το βράδυ της Δευτέρας στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, ακόμη ένας άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο, καθώς εμφάνισε απότομα υψηλό πυρετό.

Η εξέλιξη έχει ήδη κινητοποιήσει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και εντός των επόμενων ημερών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων, θα μεταβούν στους οικισμούς Ρομά, ώστε να διενεργήσουν rapid test στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του ιού στους καταυλισμούς, σε περίπτωση που παρατηρηθούν αυξημένα κρούσματα.

Λοιμωξιολόγοι και κυβερνητικά στελέχη χαρακτηρίζουν το ενδεχόμενο της άρσης του lockdown στις 30 Νοεμβρίου αδύνατο λόγω της πορείας της επιδημίας στη χώρα, η οποία μετά τη λήψη των μέτρων δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη καθώς κρούσματα και διασωληνωμένοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Τα δεδομένα ωστόσο θα εξεταστούν σε συσκέψεις που θα έχει σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή ο πρωθυπουργός με την επιτροπή λοιμωξιολόγων και τους κ. Κικίλια, Χαρδαλιά ενώ οι ανακοινώσεις μετατίθενται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Μέχρι και χθες το βράδυ οι ασθενείς σε όλες τις κλινικές Covid-19 ανέρχονταν σε 4.441. Χθες έγιναν 450 νέες εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη λόγω κορωνοϊού στα νοσοκομεία, μειωμένες κατά 100 σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο ημέρες και με το ρεύμα των ασθενών να κατευθύνεται σταθερά προς τα νοσοκομεία των επιβαρυμένων περιοχών, δηλαδή Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία.