Οι νοσοκομειακοί «έχτισαν» την είσοδο του Υπουργείου Υγείας - Free Sunday
Οι νοσοκομειακοί «έχτισαν» την είσοδο του Υπουργείου Υγείας

Οι νοσοκομειακοί «έχτισαν» την είσοδο του Υπουργείου Υγείας

"Συμβολική" πράξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός,.το χτίσιμο τοίχου με τσιμεντόλιθους μπροστά από την είσοδο του Υπουργείου Υγείας.

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ άρχισαν να χτίζουν αυτό τον συμβολικό τοίχο πριν ξημερώσει και τον ολοκλήρωσαν μετά τις 8.00 το πρωί ενώ ανάρτησαν πανό με συνθήματα κατά όσων λαμβάνουν αποφάσεις "καθ’ υπόδειξη των θεσμών", όπως υποστηρίζουν. 

«Είναι μια συμβολική κίνηση για να δείξουμε ότι οι αποφάσεις για την Υγεία λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και όχι στην Ελλάδα. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις», είπε ο κ.Γιαννακός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ..

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει σήμερα στάση εργασίας 10:00-15:00, συγκέντρωση έξω το υπουργείο Υγείας και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. 

Η ομοσπονδία διεκδικεί «δωρεάν Υγεία-Πρόνοια, με εύκολη και καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας, ένταξη των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, διατήρηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση των μνημονίων - ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών».