Χωρίς πιστούς ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα - Free Sunday
Χωρίς πιστούς ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

Χωρίς πιστούς ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

Κεκλεισμένων των θυρών γίνεται η λειτουργία για τον εορτασμό του πολιούχου της Πάτρας Αποστόλου Ανδρέα ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα της αστυνομίας που έχει κλείσει τον δρόμο περιμετρικά του Ιερού Ναού και δεν υπάρχει καθόλου κόσμος.Οι πιστοί φαίνεται πως συμμορφώνονται με τα έκτακτα μέτρα καθώς έως τις 8.10 το πρωί κανένας πιστός δεν προσπάθησε να προσεγγίσει την εκκλησία για να ανάψει κάποιο κερί.

«Παιδιά μου ευλογημένα, όταν με το καλό αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, θα τιμήσουμε πανηγυρικώς τον Άγιό μας και λιτανευτικά θα τον παρακαλέσουμε να σκέπει και να φρουρεί, όπως μέχρι τώρα πράττει, την πόλη του και τον λαό του», είχε αναφέρει σε μήνυμα του ο μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος.

«Γιορτάζουμε τον Άγιο Ανδρέα ο καθένας σπίτι του χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας. Να μην αρρωστήσει ο ίδιος και να μην αρρωστήσει άλλους. Δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι», είχε δηλώαει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης στην Πάτρα, προχθές Σάββατο.

Χθες Κυριακη το απόγευμα μεταδόθηκε απευθείας ο κεκλεισμένων των θυρών αρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, κατά τη δάρκεια του οποίου,  ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ροσευχήθηκε για την ανάπαυση των ψυχών όλων όσοι κατέληξαν χτυπημένοι από τον covid19.