Ο Σφακιανάκης διαψεύδει ότι τα ναρκωτικά ήταν δικά του και κατηγορεί την αστυνομία γιατί δεν είχε νόμιμο όπλο - Free Sunday
Ο Σφακιανάκης διαψεύδει ότι τα ναρκωτικά ήταν δικά του και κατηγορεί την αστυνομία γιατί δεν είχε νόμιμο όπλο

Ο Σφακιανάκης διαψεύδει ότι τα ναρκωτικά ήταν δικά του και κατηγορεί την αστυνομία γιατί δεν είχε νόμιμο όπλο

Στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων δικάζεται σήμερα για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση, ο γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης μετά τη σύλληψή του την Κυριακή το βράδυ και τη ποινική δίωξη που του ασκήθηκε τη Δευτέρα.

Οι αστυνομικοί σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημά του εντόπισαν ένα πιστόλι, για το οποίο δεν διέθετε άδεια όπως επίσης και δυο γραμμάρια κοκαΐνης.

Την υπεράσπιση του κ.Σφακιανάκη έχει αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 παραδέχτηκε ότι ο εντολέας του παράνομα είχε το πιστόλι καθώς είχε κάνει «δύο αιτήσεις για την ανανέωση της άδειας οπλοφορίας και απερρίφθησαν» και εξέφρασε την απορία του γιατί η αστυνομία απέρριψε τις αιτήσεις το 2017 ενώ έδινε τη σχετική άδεια από το 2000 και αμφισβήτησε το δικαίωμα της αστυνομίας να απορρίπτει σχετικά αιτήματα.

«Από το 2000 η ίδια η Αστυνομία θεώρησε ότι είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να του δώσει άδεια και ξαφνικά το 2017 δεν του δίνει, κανένα λόγο δεν έχει κάποιες φορές η Αστυνομία», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άδεια οπλοφορίας του κ.Σφακιανάκη είχε λήξει το 2016 και αφορούσε άλλο όπλο και όχι το 9αρι πιστόλι που βρέθηκε κατάτον έλεγχο στο οχημα του ενώ ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του κ.Σφακιανάκη «ελέγχεται αν συνδέεται με παράνομη ενέργεια». 

Σε άλλη συνέντευξη του στο MEGA, ο κ.Κούγιας χαρακτήρισε ψευδή την είδηση ότι ο κ.Σφακιανάκης παραδέχτηκε ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του ήταν δικά του,

«Κάποιοι διέδιδαν μια ψευδή είδηση ότι ο ίδιος παραδέχτηκε ότι τα ναρκωτικά είναι δικά του και δικιά του χρήση. Μόνος του χωρίς δικηγόρο είπε ότι ό,τι έχω να πω θα το πω στο δικαστήριο γράφει η απολογία του».

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν ο κ.Σφακιανάκης θα προσέλθει στο δικαστήριο καθώς έχει το δικαίωμα να μην παραστεί και να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο του.

Ωστόσο δεν αποκλείεται η δίκη να αναβληθεί ξανά, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό προβλέπουν να μην ξεκινούν δίκες με κατηγορουμένους που δεν είναι κρατούμενοι.