Μέχρι το Σάββατο, οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο και τις εκκλησίες - Free Sunday
Μέχρι το Σάββατο, οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο και τις εκκλησίες

Μέχρι το Σάββατο, οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο και τις εκκλησίες

Μέχρι το Σάββατο θα έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, όπως προανάγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κ.Πέτσας έκανε γνωστό οτι σημείωσε πως νωρίτερα το πρωί έγινε μια σύσκεψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα και διευκρίνισε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες μέχρι τις απόφάσεις.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε όχι ικανοποιητική την πτώση στους δείκτες κρουσμάτων και νοσηλειών, και έκανε λόγο για αργή βελτίωση η οποία έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων -και ενδεχομένως να καθυστερήσει κι άλλο.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν σχολεία, διασκέδαση ή χιονοδρομικά κέντρα και δεν θα δοθεί δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό και δεν υπάρχει εισήγηση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι εξετάζεται μια λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών για να μετακινηθεί ο κόσμος και επανέλαβε ότι αναμένεται να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά διευκρίνισε ότι οι εορτασμοί στα σπίτια θα γίνονται με παρόντα το πολύ μέχρι εννέα άτομα.

Σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι χθες έγινε μια καλή συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προσθέτοντας ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα ενώ λεκανε γνωστό ότι εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο να αλλάξει το αφορολόγητο με τις αποδείξεις λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν με τις συναλλαγές.