Αγνοείται ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία - Free Sunday
Αγνοείται ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία

Αγνοείται ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία

Το Associated Press αναφέρει πως ο κ. Κυριάκος Αμοιρίδης αγνοείται από την περασμένη Δευτέρα ενώ σημειώνει πως το ελληνικό προξενείο στο Ρίο και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια δεν θέλησαν να κάνουν κάποια τοποθέτηση σε σχετικό ερώτημα. 

Σημειώνεται πως ο Έλληνας πρέσβης είχε λάβει άδεια και θα επέστρεφε στα καθήκοντά του στις 9 Ιανουαρίου. Η τελευταία φορά που κάποιος είδε τον κ. Αμοιρίδη ήταν πριν από τρεις ημέρες σε φτωχό προάστιο του Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο όποιος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από τη Δεύτερα 26 Δεκεμβρίου δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

»Κατόπιν άμεσων ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμόδιων άρχων της Βραζιλίας οι όποιες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

»Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιάνικες αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες».