Ο "Λέανδρος" έριξε τη θερμοκρασία κάτω από μείον 5 στα βόρεια ηπειρωτικά - Free Sunday
Ο "Λέανδρος" έριξε τη θερμοκρασία κάτω από μείον 5 στα βόρεια ηπειρωτικά

Ο "Λέανδρος" έριξε τη θερμοκρασία κάτω από μείον 5 στα βόρεια ηπειρωτικά

Ελάχιστες θερμοκρασίες, αρκετά κάτω από το μηδέν καταγράφηκαν σήμερα από το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά καθως είναι σε εξέλιξη το νέο κύμα μετεωρολιγικών φαινομένων, γνωστό ως “Λέανδρος”

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η θερμοκρασία έπεσε στους:

  • μείον 8,3 βαθμούς στη Βλάστη Κοζάνης,
  • μείον 7,2 στη Βουνάσα Γρεβενών,
  • μείον 7 στην Κλεισούρα Καστοριάς,
  • μείον 6,2 στο Μέτσοβο και
  • μείον 4,9 βαθμούς στο Νευροκόπι.

Ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, καταγράφηκαν στα χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια όπως π.χ. στο Λαϊλιά Σερρών (-10,4 βαθμοί).

Χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται από την κακοκαιρία «Λέανδρος» από το απόγευμα της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Μακεδονία και Θράκη και στη συνέχεια θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, βροχές αναμένονται στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

Παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης, από τις πρώτες ώρες έως το πρωί της Παρασκευής.

Ο συνδυασμός των χιονοπτώσεων με τις αρνητικές θερμοκρασίες αναμένεται να διαμορφώσουν κατά τόπους επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.