Τα χαρακτηριστικά των δραστών της επίθεσης στον σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια - Free Sunday
Τα χαρακτηριστικά των δραστών της επίθεσης στον σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια

Τα χαρακτηριστικά των δραστών της επίθεσης στον σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια

Έλληνες ηλικίας 18-22 χρόνων που ειτε έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα είτε σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, κι έχουν εμπειρία σε τέτοιου είδους «θερμά επεισόδια» είναι τα δύο.ατομα που αναζητα η ΕΛΑΣ για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια, που τους έκανε παρατήρηση επειδή δεν φορούσαν μάσκα.

Από τον τρόπο που επιτίθενται και την ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά για ασήμαντη αφορμή που επιδεκνυουν η ΕΛΑΣ τους αναζητα στα αρχεία σεσημασμένων ατόμων της Δυτικής Αττικής που συμμετείχαν σε συμμορίες ανηλίκων, οπαδικά club, ακόμη και σε ακραίες οργανώσεις.

Στα στοιχεία αξιολογείται το ότι φοράνε ίδια ρούχα και συνεπώς είτε είναι μέλη συμμορίας είτε «χουλιγκάνοι» που έχουν μάθει από μικρή ηλικία να παίζουν ξύλο και να χτυπούν άτομα που είναι πεσμένα κάτω, χωρίς αίσθηση των ενεργειών τους και των συνεπειών αυτών.

Μετά και την κατάθεση του 53χρονου σταθμάρχη του μετρό, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι οι δύο δράστες αντελήφθησαν αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό τι έχουν διαπράξει και, όπως φαίνεται από τις κάμερες, άλλαξαν τη συμπεριφορά τους και προσπάθησαν να καλύψουν τις κινήσεις και τα πρόσωπά τους, καθώς μπήκαν και βγήκαν στο σταθμό του μετρό Μοναστηρακίου.

Προς το παρόν κρύβονται αλλά οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση δεν αποκλείουν να παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες στην Αστυνομία.

O υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «θέμα χρόνου»  τη σύλληψη των δραστών.

«Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στα θέματα νόμου και τάξης, ειδικά στα μέσα μεταφοράς, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Δεν είναι αρκετό να ακούμε απλά φραστικές καταδίκες για τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου, ο οποίος δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και είπε το προφανές: να φοράμε τη μάσκα και να σεβόμαστε τον χώρο που βρισκόμαστε», δήλωσε.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι οι κάμερες του σταθμού κατέγραψαν πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και έχουν βοηθήσει την ΕΛΑΣ να τους ταυτοποιήσει καθώς, όπως είπε «το υλικό έχει παραδοθεί στην αστυνομία και όπως έχω ενημερωθεί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» ενώ διευκρίνισε ότι «στο μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία ωστόσο δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες».