Με τη γιαγιά του ο γιός των Μαζιώτη - Ρούπα - Free Sunday
Με τη γιαγιά του ο γιός των Μαζιώτη - Ρούπα

Με τη γιαγιά του ο γιός των Μαζιώτη - Ρούπα

Η μητέρα της Ρούπα, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Εισαγγελίας, μετέβη στο Νοσοκομείο Παίδων και παρέλαβε το παιδί.

Έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τους κοινωνικούς λειτουργούς και γιατρούς, η Εισαγγελέας αποφάσισε νωρίτερα, να αναθέσει την επιμέλεια στη μητέρα της συλληφθείσας, η οποία διαμένει μόνιμα στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη:
  • Τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα συντάσσεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έκθεση σχετικά με την πορεία ένταξης και προσαρμογής του ανηλίκου στο νέο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον
  • Με επιμέλεια της γιαγιάς, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση του ανηλίκου και με τη συνεργασία της, να στηριχθεί η ψυχική υγεία του παιδιού από ειδικούς παιδοψυχολόγους.

Η κυβέρνηση

Απαντώντας σε ερώτηση για το παιδί των Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ.Τζανακόπουλος δήλωσε στον 9,84 πως «Το παιδί πρέπει άμεσα να παραδοθεί στους συγγενείς του ώστε να μπει σε ένα περιβάλλον ηρεμίας. Πρέπει όλες οι διαδικασίες να κινηθούν με επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία. Η διοίκηση κινείται με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς. Πολύ- πολύ σύντομα θα έχουμε μια εξέλιξη θετική»..