Αρνητικά τα test των ιερωμένων και η ιχνηλάτηση στη Μητρόπολη Νεάπολης - Σταυρούπολης - Free Sunday
Αρνητικά τα test των ιερωμένων και η ιχνηλάτηση στη Μητρόπολη Νεάπολης - Σταυρούπολης

Αρνητικά τα test των ιερωμένων και η ιχνηλάτηση στη Μητρόπολη Νεάπολης - Σταυρούπολης

Αρνητικός βγήκε στο δεύτερο τεστ κορωνοϊού, στο οποίο υπεβλήθη ο διάκονος της Ιεράς Μητρόπολης Νεάπολεως – Σταυρουπόλεως που είχε προκαλέσει ανησυχία ότι είναι το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη χώρα μας.

Αρνητικά βγήκαν τα μοριακά test όλων των κληρικών, αλλά και όλου το εκκλησιαστικού και οικογενειακού περιβάλλοντος τους όπως και τα 319 rapid test που διενεργήθηκαν σε εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει θέμα διασποράς του ιού, από τον διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο οποίος έχει μολυνθεί από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, έδωσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας σε συνέντευξη που παραχώρησε τηλεφωνικώς στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

Ο κ.Βαρνάβας διευκρίνισε ότι ο διάκονος εμφανίστηκε θετικός στον κορωνοϊό πριν από 17 ημέρες αλλά τα δείγματα πήγαν τώρα στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα και εντοπίστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον μεταλλαγμένο ιό.

«Απέχει περίπου 17 μέρες, είναι σε καραντίνα, δεν σκόρπισε δηλαδή τον ιό, δεν έχομε διασπορά όπως λέγεται, αλλά τώρα τα δείγματα πήγαν στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα και σήμερα ο ΕΟΔΥ είπε ότι αυτό είναι μεταλλαγμένος ιός», είπε ο μητροπολίτης.

«Ο διάκονος μου, ένα πολύ καλό παιδί ο Γεώργιος Πολυχρονιάδης ενώ πέρασε τον ιό στον μήνα Νοέμβριο εμφάνισε να είναι ξανά θετικός στον ιό, ενώ είχε αντισώματα», είπε ο κ.Βαρνάβας, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει απάντηση πώς μολύνθηκε από τον μεταλλαγμένο ιό:

«Δεν το ξέρουμε ακόμα αυτό, δεν έχει απαντηθεί, είπαν μήπως από τα παιδιά του που είναι στον Παιδικό Σταθμό, διάφορα πράγματα, αλλά απάντηση ακόμα δεν υπάρχει», είπε και προσέθεσε ότι ο Διάκονος, «είναι πάρα πολύ καλά, ασυμπτωματικός θα λέγαμε, έχει συμπληρώσει τον κύκλο των 17 ημερών σε καραντίνα, είναι πάρα πολύ καλά, και οι οικείοι του στο σπίτι αισθάνονται καλά, αλλά έγινε αυτή η αναστάτωση διότι τώρα απαντήθηκε ότι το τεστ που εστάλη στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα τελικά ήταν μετάλλαξη ενός στελέχους του ιού».

«Αισθάνομαι πολύ καλά, δεν τον είχα δει τον Διάκονο επί 17 μέρες ήταν σε καραντίνα», είπε.

Όταν τον ρωτήσαμε τι κλίμα επικρατεί στη Μητρόπολη και γενικότερα στην Ελλάδα, είπε, «ησυχία» και συμπλήρωσε «γενικότερα η Θεσσαλονίκη πέρασε μια δοκιμασία αλλά τώρα με τη χάρη του Θεού είναι πάρα πολύ καλά. Οι άνθρωποι έχουν μάθει σ’ αυτόν τον τρόπο ζωής δηλαδή υπακούοντας στα κελεύσματα των επιστημόνων, αυτή την περίοδο είναι πάρα πολύ καλά. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, προσευχή και αγάπη για να περάσουμε και αυτή τη δοκιμασία».

Αναφορικά για τα εμβόλια είπε, πως «αυτό είναι επιστημονικό θέμα και πρέπει να υπακούμε στους γιατρούς. Είχαμε οι πατέρες μία πάρα πολύ ωραία διαδικτυακή συνάντηση παρουσία Θεολόγων, λοιμοξιολόγων και του κ. Τσιόδα, ήταν σπουδαία και απαντήθηκαν πολλά θέματα».