Μέχρι το απόγευμα η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις 28 γραμμές μέσης τάσης - Free Sunday
Μέχρι το απόγευμα η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις 28 γραμμές μέσης τάσης

Μέχρι το απόγευμα η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις 28 γραμμές μέσης τάσης

Την αποκατάσταση των ζημιών σε 15 γραμμές Μέσης Τάσης σε σύνολο 43 γραμμών που παρουσιάζουν προβλήματα, σε τμήμα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος ζήτησε εκ νέου την κατανόηση του κοινού.

Επισημαίνεται ακόμη ότι το σύνολο του τεχνικού του προσωπικού στην Αττική, περί τα 440 άτομα, συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές με προβλήματα ηλεκτροδότησης, κυρίως στα Βόρεια Προάστια του Νομού.

Νωρίτερα,ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, είχε διαβεβαιώσει οτι σήμερα μέχρι αργά το βράδυ η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και χαρακτήρισε απόλυτη προτεραιότητα είναι το ζήτημα της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, το οποίο έχει υποστεί συντριπτικές ζημιές μιας και εκατοντάδες δέντρα έχουν πέσει συμπαρασύροντας τα δίκτυα και ειδικά στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της Αττικής οι ζημιές είναι εκτεταμένες. 

Το πρωί σε 29 ανέρχονταν οι περιοχές της Αττικής οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης , η οποία σύμφωνα με όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι δεν πρόκειτο να αποκατασταθεί σύντομα.

Συνεργεία του στρατού, καθώς και μονάδες της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Ελευσίνα, την Πάτρα, την Λαμία και τη Λάρισα, που ανέλαβαν να δώσουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Ο Πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είπε ότι σήμερα είναι καλύτερη μέρα γιατί δεν συνεχίζονται τα καιρικά φαινόμενα οπότε δεν πέφτουν δέντρα και μέσα στη ημέρα, μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων. 

Ο σχεδιασμός των δράσεων του στρατού και της Πυροσβεστικής, σε συνεργασία και με άλλες δυνάμεις, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα, έγινε στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νίκο Χαρδαλιά, στην Πολιτική Προστασία και δόθηκαν επιτόπου οι εντολές και οι κατευθύνσεις για την άμεση υλοποίηση του ενώ σε εξέλιξη γα την αποτίμηση της προόδου στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης είναι απο το πρωί σύσκεψη στην πολιτική προστασία.

Οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση έχουν προκληθεί κυρίως από πτώσεις δέντρων εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττει την Αττική, προκαλώντας διακοπές ειδικά στα δίκτυα μέσης τάσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων αρχών είναι ότι, εξαιτίας της πρωτοφανούς διάρκειας και όγκου της χιονόπτωσης, έχουν σημειωθεί μόνο σήμερα 237 πτώσεις δέντρων και κλαδιών που επηρεάζουν το δίκτυο, με 718 βλάβες στη χαμηλή και μέση τάση. 

Μέχρι το βράδυ χθες Τρίτη, 58 βλάβες στη μέση τάση είχαν βυθίσει 29 περιοχές στο σκοτάδι.

Δεδομένων των δυσχερέστατων συνθηκών που επικρατούν και της άμεσης ανάγκης για αποκατάσταση των βλαβών, η Πολιτική Προστασία ζήτησε τη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα και κινητοποίησε άμεσα δέκα συνεργεία του Στρατού έτσι ώστε τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να καταφέρουν να φτάσουν στα σημεία που είναι οι βλάβες.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προστέθηκαν στις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος που επιχειρούν ήδη, πέντε συνεργεία της 1ης ΕΜΑΚ, καθώς και πέντε συνεργεία από την 6η, 7η και 8η ΕΜΑΚ ενώ ενεργοποιήθηκαν πέντε συνεργεία του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) του ΠΣ και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής διέθεσαν μηχανήματα έργου για την υποβοήθηση του έργου αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης. 

Η αποστολή των δυνάμεων που κινητοποιήθηκαν είναι να κόψουν τα δένδρα και να ανοίξουν τους δρόμους ώστε τα συνεργεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης να φτάσουν στον προορισμό τους.